Страхотни идеи как да спестите пари от детски рожден ден

Освен ако не сте професионален организатор на партита, вероятно сте изправени пред перспективата да организирате рождените дни на децата си с много мрънкане и тръшкане. Къде ще се състои партито? Колко деца трябва да поканите? Какво ще бъде развлечението? И най-вече – колко ще струва всичко това?

Факт е, че много рождени дни не изискват голяма пищност или бюджет. Всъщност, някои от най-добрите детски рождени дни са семплите празнични тържества. Идеята е да помислите за дейностите, които вашето дете обича да прави, и след това да се опитате да излезете с идеи за рожден ден, които да провокират интереса му. Ето някои страхотни идеи за това как да спестите пари, когато планирате детски рожден ден:

1. Имайте отделно тържество в училище. Помолете учителя на детето си, ако можете да изпечете няколко вида сладки и да ги занесете в училище. По този начин ще избегнете нуждата да сте домакин на голямо, скъпо парти вкъщи.

2. Поканете няколко приятели. Ако детето ви иска да има няколко близки приятели, за да празнуват допълнително (или вместо) от празненство в класната стая, организирайте мини парти. Помолете го да ограничи броя на децата до малка група – напр. четири или пет приятели – и нека излязат на кино и пица.

3. Проектирайте и създайте собствени покани за рождения ден. Направата на персонализирана покана за рожден ден е забавна възможност за детето ви да изрази креативността си и е чудесен начин да спестите пари.

4. Направете свои собствени декорации. Няма нищо толкова прекрасно, колкото детското изкуство, което да се използва като декорация на рождени дни. Помогнете на детето си да изреже опаковъчна хартия в интересни форми. Вземете малко блясък и лепило и направете рисунки, които да поставите наоколо. Направете оригами от цветна хартия (не е толкова трудно, колкото изглежда!). Децата обичат да творят неща и да окачват работата си на видни места – възползвайте се от това и накарайте детето ви да се гордее колко много е допринесло за собственото си парти!

5. Направете свое собствено забавление. Пуснете музиката и проведете състезание за замразяване или танц в дневната. Ако времето е хубаво, направете си бадминтонна мрежа в задния двор или парти с препятствия.

6. Бъдете креативни с храната. Разбира се, стандартен избор за храна на рожден двн е пицата. Но ако искате да предложите друго, без да харчите много, помислете за нарязването на пуешко и сирене в забавни форми. Можете също да направите станция за декориране на бисквитки. Сладките и здравословнкте закуски са задължителни.

7. Изберете си забавна тема за рожден ден. Заедно с вашето дете може да изберете забавна идея за парти и да го направите с нисък бюджет вкъщи. Независимо дали ще решите да организирате парти за деца със забавни игри, или ще ги изведете навън за игра на открито, или може би ще се превъплътите в занаятчии за едно забавно занаятчийско парти, избирайки любимата тема на децата, у дома или в парка, ще спестите значително от бюджета за партито.

Друг полезен съвет за детски рожден ден: Ако планирате празника в дома си, като например търсене на съкровища или познаване на филми, бъдете сигурни, че имате и друго резервно занимание за децата. Децата лесно губят вниманието си. Ако приключат играта си или се отегчат, със сигурност ще искате да имате друга алтернатива. В противен случай рискувате децата да започнат да тичат в дома ви, да се гонят и да настане хаос (освен, ако в това не виждате нищо лошо, тогава ги пуснете на воля!).

Източник: www.thespruce.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG