10 лесни стъпки за визуално уголемяване на малката кухня

Искате по-голяма кухня? Не бързайте да викате все още предприемач. Дизайнът на кухнята е един от онези досадни проекти, които имаш чувството, че никога няма да приключат, особено когато тенденциите се менят непрекъснато. Ако разполагате с малко място в кухнята, не трябва да рушите нищо, за да го разширите. Дизайнът на малките кухни се състои в това да уголемите пространството, с което разполагате. Идеите по-долу ще ви помогнат да погледнете на нещата нестандартно.
С малко креативност и ноу-хау, можете да разширите кухнята си без да добавяте и един квадртен метър площ. Ето как:

01. Използвайте бяла боя

Тъй като отразява светлината, бялата боя може да направи кухнята ви да изглежда голяма и просторна. Използвайте сходни тонове бяло за кухненските шкафове и плотове, като прикриете досадните елементи като радиатора, напр., с боя, еднаква като тази на стената.
Придържайте се към една цветова гама като избягвате внезапните промени от тъмно към светло. Това ще създаде усещането за безгранично пространство.
В случай, че живеете в гарсониера, например, това е една от сравнително лесните за прилагане идеи за декорация на кухни.

02. Повече светлина

Тъмната, задимена кухня може да изглежда мрачна и малка. Вариант е да сложите светли пердета или да ги премахнете изцяло, за да позволите на светлината да осветли пространството.
С цел повече уединение, изберете пердета от непрозрачна материя, които пропускат светлината.
Монтирайте кухненското осветление над, под или в шкафчетата, за да изглежда стаята светла и просторна.
Висящи светлини могат да се използват, за да акцентирате върху нещо красиво, като напр. кухненски остров или мястото за хранене.

03. Премахнете безпорядъка

Разхвърлените повърхности могат визуално да стеснят пространството. За да избегнете този ефект, поддържайте плотовете чисти, а продуктите – прибрани.
Минимизирайте визуалния безпорядък като се отървете от натруфените орнаменти по дръжки,корнизи и др. в полза на по-минималистичен дизайн.

04. Заложете на вертикалното пространство

В малката кухня често са оскъдни както мястото за съхранение, така и пода. Възползвайте се от преимуществата на вертикалното пространство като монтирате висящи етажерки за съхранение на подправки, кухненски кърпи и др. Прекрасна идея са и магнитните държачи.

05. Хоризонтални линии

Хоризонталните линии създават илюзията за по-голямо пространство. Наредете паркета или ламината паралелно спрямо входа на кухнята. Черга с хоризонтални ивици би имала същия разширяващ ефект.

06. Използвайте вградени уреди

Вградените хладилници, съдомиялни и други уреди са проектирани с лесно приспособяеми врати, така че да пасват на кухненските шкафове и стени. Еднаквата цветова комбинация допринася за визуалното уголемяване на пространството.

007.Блестящи повърхности

Точно както огледалата създават ефекта за уголемяване на пространството, така и светещите повърхности могат да допринесат за дълбочината и светлината в стаята. Същото важи и за гланцираните подови настилки, чаши, шкафове.

08. Открити рафтове

Откритите рафтове могат да създадат ефирен, изтънчен външен вид, когато са съчетани с внимателно подбрани атрактивни сервизни съдове. Можете да замените настоящите си шкафове за рафтове, да смените вградените врати на шкафа със стъклени врати или дори просто да премданете напълно вратите на шкафа.

09. Малки мебели

Оборудвайте кухнята си в по-малки, тънки, визуално леки мебели. Помислете за по-малък кухненски остров, за малко кошче за отпадъци, тънки бар столове, кухненски маси и столове с тесни крака.
Много дизайни на кухненски острови сега са създадени за тесни пространства, така че можете да си позволите допълнителното работно пространство без да създавате усещането за натрупаност.

10. Подвижно оборудване

Опитайте се да добавите подвижно обзавеждане и оборудване, като например прибираща се дъска за рязане или количка за съдовете за готвене. Заменете постоянния кухня остров с остров, който може лесно да бъде придвижен и прибран настрани.

Източник: www.wideopeneats.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG