10 начина да обновите банята с малко бюджет

Имате желание да преобразите банята си, но не сте готови за цялостен ремонт? Имате няколко опции! Погледнете 10те предложения по-долу:

01. Нови рафтове

Новите рафтове добавят декоративна атмосфера на пространството и осигуряват повече място за съхранение. Можете да си закупите сглобяеми рафтове или да си ги направите сами – рециклираното дърво е популярна тенденция в интериорния дизайн.

02. Почистване на варовиковите петна

Почистването на варовика може да изглежда като дейност, която никой няма да забележи, но тя допринася изключително много за добрия вид на вашата баня. Независимо къде са петната от варовик – около мивката, душа или по пода – изчистването  ще придаде на банята нов облик. В повечето случаи, използването на смес от топла вода, водороден прекис, сода и препарат за съдове ще премахне и най-упоритите петна. Ако срещнете трудност с изчистването, попитайте във вашия местен магазин за специален разтвор за почистване.

03. Нова душ-завеса

Вашата душ-завеса няма нужда да бъде незабележима част от интериора на банята. Избора на смело оцветени или шарени душ-завеси добавя индивидуалност на пространството, и дори може да предопредели настроението към останалите части на интериора.

04. Окачени картини

Окачването на рамкирани картини или фотографии в банята създава завършен вид на инериора. Това може да са спомени от  пътувания, картички или други забавни моменти. След като изберете подходящи картини, подредете ги по интересен начин – само не забравяйте да ги държите далеч от вода и места, където биха могли да се откачат. Подходящо място, например, е стената над тоалетната.

05. Контейнери за съхранение

Всяка баня има нужда от контейнери за увеличаване на мястото за съхранение.
Контейнерите са перфектни за съхраняване на кърпи, дрехи, както и за различни  аксесори като сешоари и ролки. Можете да използвате контейнерите и като стилистично решение и допълнение.

06. Освежаване на шкафчетата

Подмяната на шкафчетата в банята отнема време и финанси. Какво ще кажете за идеята да ги пребоядисате или дори само да смените дръжките? Новият цвят ще промени коренно вида на банята и същевременно може да ви вдъхнови за други промени! Бъдете сигурни, че новия цвят и/или дръжки прилягат на останалата част от декора. Поставянето на винтидж и традиционни елементи на модерна баня ще отнеме очарованието на пространството.
Забележка: ако сте сръчни, можете да монтирате нова мивка и смесител 😊.

07. Нов душ

Замяната на ръждив,корозирал душ с такъв с актуален дизайн, ще подобри външния вид, ефективност и комфорта на вашата баня. Душовете с ефект на дъжд са популярни със своята модерна естетика и СПА-усещане. Смяната само на душ-главата също е добро решение. Предлагат се в различни размери и дизайн.

08. Ново огледало

Помислете за смяна на огледалото, ако старото е лесно сменяемо.
Една смела замяна ще създаде акцент в банята и ще е прекрасно допълнение към интериора. В случай, че настоящото ви огледало е трудно да се премахне, помислете за варианта да окачите малко висящо огледало на съседната стена. Това ще добави още дълбочина на банята и ще действа като забавна част от декора.
Рамкирането на съществуващите огледала също е популярен начин да се освежи старото огледало. Можете да избирате сред най-различни дизайни, като се започне от модерни и се стигне до традиционни. Подсигурете единствено, че рамката се вписва с вашия стил баня и с останалия декор.

09 Малки детайли

Добавянето на малки детайли като нови килими, държач за паста за зъби, диспенсър, както и колоритни малки контейнери за съхранение, са достъпен начин да се обнови вашата баня. 

10. Растения

Растенията, независимо дали истински или изкуствени, придават усещане за природа в едно антисептично пространство. Сукулентите са популярни поради лесното им отглеждане. Ако имате достатъчно свободно място, помислете за по-големи саксийни растения или дори за по-малки декоративни дръвчета.

Източник: www.thespruce.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG