10 причини котките да мразят приятеля ви

Повечето котки не обичат непознати хора. Освен, ако не се скрият и не ги игнорират напълно, те наблюдават вашия гост с недоволство и в качеството си на суров съдник.
Понякога котките имат особено отношение към интимните ни партньори.
Бихте могли да си помислите, че съскането, драскането и отбягването са само признак на ревност. Може и така да е, но може да е и нещо напълно различно…

1. Защото той е там
Котките пазят територията си, затова са склонни да не им харесва, когато някой нарушава рутината им. Котките са интровертни и лукави по пророда. Фактът, че приятелят ви присъства в котешкото им лично пространство, го прави автоматично враг номер едно.

2. Защото мирише различно
Котките показват фамилиарно отношение към хора и предмети като се отъркват и остават миризмата си по тях. Съответно избягват всичко и всеки, по което/който не са оставили все още феромоните си.

3. Защото мачка всичко наоколо
Котките са склонни да мразят всичко, което не е нежно и фино като тях самите. Тромавостта на партньора ви е причина котката да гледа на него като на неандерталец и тайничко да копнее Той да загуби адреса и телефонния ви номер за винаги.

4. Защото издава странни звуци
Непосредствено след като се почувства удобно във вашето пространство, приятелят ви ще започне несъмнено да си тананика, да свирука, да гледа своите шоу-програми и да кани също толкова шумните си приятели, нарушавайки така предпочитаната от котките тишина. Екшън филми с безспирни пукотевици и експлозиви? Не, за Бога, би казала котката ви. Той трябва да умре точно като жалките си герои, които толкова харесва.

5. Защото той не й носи храната
Котките като цяло са си самодостатъчни и даряват друг с любов само, ако имат нужда от него. Като общо правило, котката не обича някой, ако не е длъжна.

6. Защото той не си играе с нея
Ще перефразирам: вашата котка ще хареса само хората, които трябва. Освен, ако не трябва да харесва приятеля ви, тя ще го мрази. Ако тя го мрази, тя няма да го приближава и няма да му даде шанс да си поиграе с нея. А ако не си играе с нея, тогава котката го мрази. Някои ще си кажат, че е проблем на котката, че е такава снобка. Но това няма значение, защото според нея е грешка именно на гаджето ви, че толкова заслужава да бъде мразен – затова да се разкара.

7. Защото се мотае около котешката тоалетна
Освен ако нямате огромен дом и можете да поставите котешката кутия на много уединено място, тогава котката ще счита гзджето ви за натрапник и перверзник, който наднича в личното й пространство, където тя върши най-личните си дела. Помислете си за случаите, когато се е налагало да споделите банята си с нови хора – доста инвазивно и досадно, нали?

8. Защото той подхожда твърде силово на първата им среща
Първия път, когато водите приятеля си вкъщи, котката се показва, за да види за какво е целият този шум. Тя може да му подуши краката или да се завърти около скута му, но това не означава, че котката иска да бъде вдигана и сграбчвана! Сега котката вече категорично го мрази и планира как да сложи отрова в чашата му с вино веднъж щом отиде до банята.

9. Защото вие се опитвате да я притиснете
Представяли сте си, че щом вие обичате приятеля си, вашата котка също ще го обича. Но котката абсолютно не е съгласна. И мрази това, че опитвате да я сложите на сила в скута на приятеля си, че му позволявате да я гали, когато тя иска да си тръгне. Ако не сте забелязали, котките са изключително злопаметни. Не се заблуждавйте, котките няма да забравят какво сте им причинили.

10. Защото гушкате него, а не нея
Котките предпочитат нещата, както са били по старому – само вие двете, с предостатъчно място на дивана и леглото. Сега вашите ръце са ‘по-заети’ от преди и има по-малко място за протягане – колко ужасно!

Какво може да се направи?
Разбира се, има трикове, с които да прилъжете и най-интелигентната котка да хареса приятеля ви:

  • Можете да отриете мек плат в муцунката на котката и тогава да пренесете събраните феромони върху дрехите на гаджето ви, върху обувките и принадлежностите му и по този начин да я заблудите, че вече го е приела в живота си.
  • Можете също така да отделите време да си поиграете с котката ви докато приятеля ви е у вас, като например с въдица-играчка, която после може да му предадете – като посредник на любовта.
  • Друг начин е да оставите приятеля си да я нахрани и така да бъде от необходимост за котката – когато приятелят ви й служи с някаква цел, е по-лесно да го толерира.

===========
А какви са вашите впечатления по темата? Споделете с нас като коментар под статията :)!

Image: tipsinpics.com
Source: getleashedmag.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG