25 наистина добри съвета, които повечето от нас пренебрегват

Всеки може да ви каже това, което очаквате да чуете, но истинския ви съюзник е този, който ще ви каже какво трябва да научите.
По-долу ще намерите 25 ценни съвета, които повечето хора пренебрегват.

01. Опознайте себе си. Когато познавате себе си, вие сте по-мъдри и наясно с целите, мечтите, убежденията си. Познавайки себе си, живеете живота си с ясна цел и посока.

2. Бъдете целеустремени. Най-честата причина хората да се отказват толкова бързо, е защото се фокусират повече върху пътя, който предстои да изминат, вместо да видят пътя, който вече са извървяли. Но именно малките спечелени победи ни водят към най-значимите успехи.

3. Живейте днес. Не дълбайте в миналото и не блянувайте за бъдещето. Концентририрайте се върху настоящето.

4. Не правете догатки. Ако не сте напълно запознати със ситуацията, не можете да си съставите информирано мнение.

5. Бъдете търпеливи и напористи. Животът е не е това, което сте постигнали, а всичко, което сте преодолели.

6. За да получите, трябва да дадете. Когато подкрепяте, напътствате, допринасяте в живота на другите, само тогава ще получите най-добрите награди.

7. Късметът идва с много работа. Късметът идва, когато усилената работа, точния момент и талант се пресекат в една точка.

8. Давайте най-доброто от себе по всяко време. Никога не знаете какво ще донесе бъдещето, затова извличайте най-доброто от настоящето.

09. Не се опитвайте да впечатлите всеки. Най-нещастни са хората, които най-много се интересуват какво мислят останалите.

10. Не се страхувайте да се страхувате. Понякога единственото нещо, което ви е необходимо за успеха, е това, от което най-много ви е страх.

11. Слушайте, за да се научите. Научете се да слушате. Не можете да научите нищо, докато говорите.

12. Животът е хубав, но не е справедлив. Заблудата, че животът трябва да бъде справедлив, е източник на много нещастие.

13. Няма нещо, което да е под нивото ви. Не поставяйте себе си над всеки и всичко; работете в тишина и оставете само успехът да я огласи.

14. Не може винаги да получавате това, което искате. Понякога получавате това, от което имате нужда.

15. Не взимайте решения, когато сте ядосани или въодушевени. Най-добрите решения са направени в ясно състояние на ума, а не във вихъра на емоцията – било то положителна или отрицателна.

16. Не се притеснявайте какво мислят останалите. Индивидуалността започва там, където свършва съперничеството. Бъдете уникални. Бъдете запомнящи се. Бъдете уверени. Бъдете горди.

17. Използвайте несполуката като възможност. Всяка загуба води до нова възможност, всяко нещастие води до нови хоризонти.

18. Направете това, което трябва, а не това, което е лесно. Силата на характера ни води да направим правилните неща, дори когато има по-лесни опции.

19. Мечтите остават мечти, докато не се предприемат действия. Без действие, идеята е само една мечта.

20. Отансяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с вас Постъпвайте правилно. Давайте най-доброто от себе си. Покажете към останалите отношение, каквото и вие искате да получите.

21. Когато се откажете, вие се проваляте. Най-сигурният начин да се провалите в дадено начинание, е да се откажете. Умората, дискомфортът, обезкуражаването не са индикатор за положени усилия.

22. Доверете се на интуицията си. Каква полза от интуицията, ако не й се доверявате? Най-големият враг на успеха е липсата на увереност.

23. Учете нещо ново всеки ден. Никога не си мислете, че сте твърде стари да задавате въпроси или че знаете твърде много, за да научите нещо ново.

24. Правете това, което е наистина ценно за вас. Вместо да мислите за печалба, помислете за ценните за вас неща. Инвестирайте в другите – това ще ви донесе най-много ползи.

25. Вярвайте в себе си. Начинът, по който гледате на себе си е начина, по който останалите възприемат вас.

Понякога получаваме отлични съвети, но пропускаме да се вслушаме в тях. Вземете ги и ги предайте нататък.

Източник: inc.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG