5 причини да не си правите равносметка на Нова година

Нова година наближава и най-вероятно сте си направили списък с равносметки, дали мислено или на хартия. Всъщност, можете да захвърлите този списък настрана, тъй като правенето на равносметка не е най-доброто за вас.

Правите ли си всеки път равносметка за отминаващата година? Ето защо по-добре да не го правите …

Пет причини
* Причината да си правите равносметка е, че не сте истински удовлетворени от живота си в момента. Това някакъв сантимент ли е, който искате да пренесете и в новата година? Престанете да се опитвате непрекъснато да подобрявате себе си или живота си. Приемете нещата такива, каквито са и им се наслаждавайте!

  • Плюс това, ще се чувствате допълнително зле, ако някоя от вашите цели се провали. Ако си кажете, че ще ходите на фитнес 3 пъти седмично или че ще поискате повишение в работата, и те не се реализират, ще сте крайно разочаровани, тъй като ще се чувствате провалени.
  • Новогодишните равносметки са малко или много като по задължение. Не се опитвайте да подобрявате определени специфични аспекти; просто започнете новата година с позитивни мисли. Ако бъдете позитивни, ще привлечете доброто към себе си.
  • 1-ви януари не е единствената възможност да започнете да се подобрявате. Всеки ден от месеца е подходящ. Винаги се стремете да бъдете най-добрата версия от себе си.
  • За кого правите тези равносметки? Бъдете сигурни, че отговорът винаги е „за мен“. Ако искате да промените нещо, може да го направите защото искате, а не защото някой друг иска същото.

Не се чувствайте притиснати да си правите равносметка.

Весело посрещане на Новата година!

Източник: www.tips-and-tricks.co

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
error: Content is protected !!
bg_BG
bg_BG